שלב 1 – התפחת השמרים
החומרים הנדרשים :
25-30 גרם שמרים טריים
1 כף סוכר
3/4 כוס חלב פושר
1 צנצנת מעדן תות 100% פרי ללא תוספת סוכר של מוצרים טבעיים בית יצחק
יש לערבב את החומרים ולהשהות עד לתפיחה כ 15 דקות
שלב 2 – הבצק
החומרים הנדרשים :
2 ביצים
50 גרם חמאה
2 כפות סוכר
2 כפות קוניאק
450 גרם קמח
שלב 3 – הוראות הכנה
יש לערבב את החומרים יחד עם השמרים לאחר התפחה וללוש עד לקבלת בצק רך וחלק,
אם הבצק נדבק – יש לקמח מעט בהדרגה.
לזרות מעט קמח על הבצק ולכסות במגבת עד לתפיחה (הבצק צריך להכפיל את גודלו כשעה לערך), לרדד את הבצק על מגש לעובי 2 ס"מ וליצור עיגולים בעזרת כוס רגילה
להניח את העיגולים על מגבת מקומחת ולהשהות לתפיחה נוספת כ- 30 דקות.
לטגן בשמן עמוק, להפוך את הסופגניות עד להזהבה משני הצדדים ולהוציא למגש על נייר סופג.
שלב 4 – הגשה
להוסיף או להזריק אל כל סופגנייה מעדן תות שדה 100% פרי של מוצרים טבעיים בית יצחק, לפזר אבקת סוכר מעל ולהגיש חם.