רכיבים:
200 גרם חמאה
80 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
120 גרם אגוזי לוז טחונים וקלויים
קמצוץ אבקת קינמון
400 גרם קמח
רבע כפית מלח
רבע כוס גרידת לימון
קמצוץ ציפורן
1 כפית אבקת אפייה
לציפוי:
400 גרם מעדן פירות יער 100% פרי של מוצרים טבעיים בית יצחק
1 ביצה
3 כפות פלחי שקדים מולבנים
אופן ההכנה:
מעבדים חמאה בתנועות קצרות עד למרקם חלק.
מוסיפים אבקת סוכר, מלח, גרידת לימון ושוב מעבדים.
מערבבים קמח ואבקת אפייה עם קינמון וציפורן מוסיפים ביצה עם שתי כפות קמח נוספות לתערובת החמאה ומעבדים בשנית.
מערבבים את יתרת הקמח עם האגוזים ומוסיפים לתערובת החמאה, מעבדים עד ליצירת בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כשעתיים.
משמנים את התבנית.
מרדדים חצי כמות מהבצק ומניחים על תבנית האפייה.
מורחים את קצוות הבצק בביצה ומחוררים במזלג.
מורחים את מעדן פירות יער 100% פרי של מוצרים טבעיים בית יצחק על הבצק.
מרדדים את יתרת הבצק וחותכים לרצועות ברוחב של 2 ס"מ ומניחים על שכבת המילוי בצורה של שתי וערב.
מורחים את הרצועות בביצה ומפזרים את השקדים ומצננים 30 דקות בקירור.
מכניסים את התבנית לאפייה במשך 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
מצננים כשעתיים ומגישים באהבה.